Bobbestenen
Møllerlyngens kæmpe! Bobbestenen er en af de største løse blokke på Bornholm. Med stenbrud på flere sider kan det undre, at Bobbestenen undgik hammer og kiler og ikke blev kløvet til kantsten. Måske skyldes det ”Bobba”, der efter sigende skulle bo under stenen. Bobba er det bornholmske ord for en bøhmand eller bussemand, som vi alle med fryd blev skræmt af som børn.
Møllerlyngen hørte tidligere til Højlyngen. Stedet sprang i skov med eg, birk og gran. Blåbær og anemone findes i skovbunden. Kæmpestenen er så stor, at der er plads til et lille vandløb under.
Bobbestenen består af Almindinggranit. Farven er rødlig, hvilket skyldes kalifeldspat, og stenen har et mindre, men tydeligt indhold af det sorte mineral biotit, der er trukket ud i striber. Øvrige mineraler er kvarts og plagioklas. Fordelingen er almindeligvis omtrent 40/20/30% til hver af de tre hovedmineraler kalifeldspat, plagioklas og kvarts hhv. Almindinggranit minder meget om Hammergranit, og de hører begge til de yngre bjergarter på Bornholm med en alder omkring 1,4 milliarder år.
Vestermarie Plantage ligger på den enklave af Almindinggranit i det bornholmske gnejsområde., som også Almindingen gør. Bobbestenen er således at regne for en lokal ledeblok.
Stenen har en isskuret afrundet overside, men de skarpe kanter, der kendetegner siderne, typer på, at kæmpestenen ikke blev flyttet langt, da indlandsisen regerede.