Grønland

Find inspiration til din undervisning, fordyb dig i fascinerende fedtsten eller se historiske ekspeditionsfilm fra Grønland.

Grønlandske smykkesten

Her på siderne finder du en kort præsentation af et udvalg af Grønlands smykkesten – lige fra enkelte mineraler som rubin og safir til bjergarter som nuummit og grønlandit.

Fedtsten

Fordyb dig i de fascinerende fedtsten, der bl.a. findes ved Nuuk-området i Grønland, og bliv inspireret af deres geologiske historie og anvendelsesmuligheder.

Historiske ekspeditionsfilm fra Grønland

Film fra historiske geologiske ekspeditioner til Grønland er blevet digitaliseret og senere klippet og redigeret til små udvalgte videoer. De fire film kan ses på Geocenter Danmarks filmkanal Underground Channel.

Viden om Isfjorden

Her kan du få viden om Indlandsisen, klimaet, istiderne, dyr, planter og mennesker omkring Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord i Grønland.

Isskolen

Isskolen henvender sig til folkeskolens 6.-10. klassetrin og er bygget op som et undervisningsforløb til geografi eller natur/teknik. Eleverne kan lære om klimaforandringernes påvirkning på gletsjere, iskapper og indlandsisen, og hvilken betydning dette har for havniveauet.