Djævlestenen Reerslev

Djævlestenen i Reerslev Sogn ligger på privat mark men tæt på offentlig vej. Den er ifølge sagnet kastet af en trold, men hvorfor det er en djævlesten vides ikke. Bjergarten er rød og domineres af store veludviklede kalifeldspatkrystaller, der har tydelige spalteflader.

Bjergarten består hovedsagelig af rød kalifeldspat i cm store krystaller med tydelige spalteflader. Herimellem findes indlejret aflange røggrå kvartskrystaller. Tilsammen klassificerer det denne djævlesten som en grovkornet granit.

Djævlestenen under istiden

Kosmogen eksponeringsdatering fortæller, at Djævlestenen i Reerslev Sogn har ligget eksponeret for stråling fra himmelrummet i knap 15.000 år. For 15.000 år siden så den altså dagens lys igen efter en rejse indkapslet i indlandsis. Den aktive is fra Bælthav Isstrømmen forlod Vest- og Midtsjælland for ca. 17.000 år siden. Herefter gik der andre 2.000 år, før Reerslevs Djævlesten var smeltet fri af dødis, eller dækkende sediment var skyllet af. Alt i mens tog det Vestsjællandske istidslandskab langsomt form.