Mange interesserede besøgte GEUS til kulturnat i Nuuk

20-01-2019

19. januar blev der afholdt kulturnat i Grønland, og GEUS inviterede store og små indenfor i Nuuk.

Arrangementet foregik ved GEUS’ kontor i Nuuk, der ligger hos Grønlands Naturinstitut, hvor næsten 900 interesserede kiggede forbi i løbet af aftenen.

De besøgende kunne blive klogere på Indlandsisens betydning for havniveaustigninger gennem forsøg med isklumper og global opvarmning. Ligesom de kunne høre om GEUS’ arbejde med at overvåge Indlandsisens afsmeltning og at alle kan følge data fra klimastationerne på isen på www.promice.dk og læse mere om is på www.polarportal.dk.

 

Fedtsten, mineraler, olie og fjeldskred

Vidste du, at der i nærheden af Nuuk er mulighed for at hente fedtsten af god kvalitet, der kan bruges til at lave f.eks. kunsthåndværk? Dette kunne gæsterne også stille spørgsmål om, og alle kan finde yderligere informationer på www.geus.gl/fedtsten.

Mange havde desuden taget sten med for at få geologernes hjælp til at finde ud af hvad de havde fundet og f.eks. få historien om hvordan de er dannet. Dem uden medbragte sten kunne også få viden om Grønlands mineraler, og hvad de kan bruges til i industrien.

Herudover var der bl.a. mulighed for at høre om, hvor der potentielt gemmer sig olie i Grønlands undergrund og hvorfor. Mens mange også var interesserede i at høre om GEUS’ arbejde med at screene for områder med risiko for fjeldskred.

GEUS takker de mange interesserede for en hyggelig aften med mange gode spørgsmål og snakke.