Mød blandt andre GEUS-forsker og professor Camilla Snowman Andresen, der kigger på fossile skaldyr kaldet foraminiferer, som hun finder i sedimentprøver fra grønlandske fjorde. Skallerne kan fortælle om afsmeltningen af Grønlands indlandsis i geologisk tid.
Seniorforsker Kasia Sliwinska går også på jagt i ældgamle sedimenter, hvor rester af bakterier og plankton er som mikroskopiske tidskapsler, der indeholder information om fortidsklimaet.
Og så er der Helle Astrid Kjær fra Niels Bohr Instituttet, der har en ret så kølig arbejdsplads i EastGRIP-lejren under Indlandsisen. Her borer forskerne kerner op fra isens dyb for at undersøge indholdet af iskrystaller, ioner, metan og støvpartikler.
Før du dykker ned i alt det ovenstående, er det godt at vide lidt om, hvorfor vi oplever naturlige og menneskabte klimaforandringer. Det hjælper Nicolas Thibault fra Københavns Universitet os med at forstå, når han forklarer, hvordan kosmiske cyklusser styrer de naturlige udsving i Jordens klima. Som supplement fortæller professor og meteorolog Eigil Kaas fra Niels Bohr Instituttet, hvorfor Jordens energibalance er så vigtig, og hvordan klimamodeller hjælper os med at fremskrive klimaets udvikling.