”Som at komme hjem igen” - Anja Fonseca er ny presse- og kommunikationschef i GEUS

04-10-2023

Anja Fonseca er tiltrådt som presse- og kommunikationschef i De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland GEUS den 1. oktober 2023.

Et menneske sidder på knæ i sneen og rækker armene i vejret. De kigger opad og har åben mund og lukkede øjne. En jakke er bundet om livet på mennesket.
"En meget ung geologistuderende med hænderne i vejret - ligesom jeg har nu." Således skriver Anja Fonseca om det billede, som hun brugte i annonceringen af sit jobskifte på sin LinkedIn-profil.

Anja Fonseca er allerede godt bekendt med GEUS’ arbejdsområde, da hun både er uddannet geolog og har arbejdet i næsten fem år som pressechef på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der ligesom GEUS hører under Klima- Energi- og Forsyningsministeriets (KEFM) område.

”Som uddannet geolog fra Københavns Universitet glæder jeg mig til at vende tilbage til rødderne i geologien og ikke mindst til at sætte retning for GEUS’ presse- og kommunikationsarbejde i samarbejde med dygtige kollegaer. Og jeg ser frem til fortsat at skulle arbejde med nogle af tidens vigtigste dagsordener som blandt andet klima, energi, miljø og grøn omstilling, hvor GEUS’ kompetencer spiller en afgørende rolle,” siger Anja Fonseca.

Anja Fonseca er som ny presse- og kommunikationschef daglig leder for 17 medarbejdere, der er tilknyttet Afdeling for Presse og Kommunikation. Afdelingen yder forskningsunderstøttende arbejde ved at varetage en lang række formidlings- og kommunikationsopgaver i GEUS, blandt andet udgivelse af det videnskabelige diamond open access tidsskrift GEUS Bulletin og det populærvidenskabelige magasin og onlineunivers Geoviden.

Portræt af et menneske i næsten fuld figur. Mennesket er iklædt mørkt tøj og der er hvid baggrund.

 ”GEUS er en førende videns-, forsknings- og rådgivningsinstitution, hvor nogle af de dygtigste eksperter inden for blandt andet vandressourcer, klima, natur, energi og mineraler holder til. Jeg er stolt af at blive en del af det fantastiske hold og hjælpe med at udbrede kendskabet til GEUS’ vigtige arbejde med klima, energi, miljø og grøn omstilling,” siger Anja Fonseca.

Anja Karin Møller Fonseca
Presse- og kommunikationschef
Presse og Kommunikation
Telefon41239992