Mød GEUS til Kulturnatten

11-10-2022

Kom og mød GEUS’ eksperter, bliv klogere på bl.a. CO2-lagring, geotermi og grundvand, og oplev forskernes verden med virtual reality.

Kulturnattens plakat 2022 af Michael Petersen
Kulturnattens plakat 2022 af Michael Petersen

Du kan møde GEUS til Kulturnatten fredag d. 14. oktober kl. 18-23 i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 midt i København, hvor vi bl.a. har følgende på programmet:

Hvordan lagrer vi CO₂ i undergrunden?

Lige med CO2 er det faktisk en god ide at begrave problemet – vha. CCS-teknologien (Carbon, Capture & Storage). Lagring af CO₂ i undergrunden er en af de mest effektive metoder til at få os i mål med at reducere drivhusgasserne og klimaforandringerne. Kom og hør om GEUS’ kortlægning af de geologiske muligheder i Danmark og bliv klogere på, hvordan CO2’en rent faktisk kan sendes retur til undergrunden.

Kan vi opvarme vores hjem med varme fra undergrunden?

Det bobler med grøn energi under vores fødder, og i princippet kunne store dele af vores varme i radiatorerne komme herfra. Nemlig geotermisk varme – naturligt opvarmet vand fra den dybe undergrund. Få en forklaring på, hvordan et geotermisk reservoir ser ud, og hør, hvordan GEUS arbejder med at undersøge potentialet for geotermisk varme i Danmark.

Har du fået oversvømmet kælderen?

GEUS’ hydrologer viser, hvorfor højtstående grundvand giver problemer med oversvømmelser nogle steder og ikke andre steder. Tjek også om klimaændringer øger risikoen for oversvømmelser hjemme hos dig i fremtiden.

Vil du med forskerne på arbejde?

Oplev forskernes verden gennem et par virtual reality-briller. Kom med, når forskerne overvåger for fjedskred i Grønland, installerer en ny vejrstation på Indlandsisen og laver seismiske undersøgelser for at finde den rette type undergrund til at lagre CO2.

Kulturnatten

Mød GEUS til Kulturnatten fredag d. 14. oktober 2022 kl. 18 - 23 i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet på Holmens Kanal 20, 1060 København K.

Læs mere om programmet og Kulturnatten her