To små jordskælv ved Sisimiut

01-03-2021

Sisimiut blev sent torsdag d. 25. februar og fredag middag d. 26. februar lokal tid ​rystet af to små jordskælv. Borgerne opfordres til at indberette deres oplevelser.

Seismogram
Seismogrammet viser de rystelser, der blev målt fredag på den nærmeste seismograf i Kangerlussuaq ca. 135 km fra epicenteret. Illustration: GEUS

Jordskælvet torsdag kl. 23.29 målte 1.2 på Richterskalaen, mens jordskælvet fredag kl. 13.29 målte 1.6 på Richterskalaen.

Det er kun et par uger siden, at Sisimiut sidst oplevede jordskælv. De tre mindre jordskælv den 11. februar var alle over 2 på Richterskalaen, og det er sandsynligt, at de seneste rystelser er små efterskælv.

Indberet dine oplevelser

GEUS har modtaget indberetninger fra borgere i Sisimiut, der kunne mærke rystelserne fra de to jordskælv torsdag og fredag, og GEUS' seismologer hører meget gerne fra flere.  

Det har nemlig stor betydning for jordskælvsforskningen både at få kortlagt det område, hvor jordskælvet er følt, og få oplysninger om hvor kraftige rystelserne har været de enkelte steder. Lokale forhold som virker forstærkende eller dæmpende på rystelserne kan ikke umiddelbart opfanges af vores instrumenter.

Mærkede du rystelserne, kan du indberette dine oplevelser her.

Peter Voss
Seniorrådgiver
Geofysik og Sedimentære Bassiner