Ny vicedirektør i GEUS

25-06-2020

Esben Auken er pr. 1. september 2020 ansat som ny vicedirektør for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS). Han kommer fra en stilling som professor på Aarhus Universitet.

Esben Auken er ny vicedirektør i GEUS pr. 1. september 2020.

GEUS har ansat Esben Auken som ny vicedirektør. Esben Auken kommer fra en stilling som professor ved  Institut for Geoscience på Aarhus Universitet, hvor han har været ansat siden 1998. Før denne ansættelse var Esben Auken på Danmarks Tekniske Universitet.

Gennem sit professorat har Esben Auken været leder af en stor international forskningsgruppe med fokus på hydrologi og geofysik og har opnået betydelige erfaringer, både fagligt og ledelsesmæssigt, som han bringer i spil i sin nye rolle hos GEUS.

Esben Auken er uddannet geolog og geofysiker og medbringer en tung, faglig ballast inden for vandressourceområdet og har gennem sin karriere haft aktiviteter inden for en bred række geovidenskabelige fagdiscipliner.

”Vi ser frem til at byde Esben Auken velkommen i GEUS og samarbejdet med ham. Esben kan med sine mange kvalifikationer blandt andet bidrage til at højne GEUS’ forskningsprofil og være med til at forme rammerne for vores nye fundraiserenhed, som påbegynder sit arbejde samme dag, som Esben træder ind i huset,” fortæller Flemming Larsen, der er administrerende direktør i GEUS.

Ikke et helt ukendt ansigt i GEUS

Den nye vicedirektør er ikke et ukendt ansigt blandt medarbejderne i GEUS, da han gennem en lang årrække i sin stilling på Aarhus Universitet har samarbejdet med forskellige afdelinger i GEUS inden for blandt andet kortlægning af Danmarks grundvandsmagasiner, oprettelse af National Geofysisk Database (GERDA) og senest i flere projekter under Innovationsfonden.

”Jeg glæder mig utrolig meget til at starte som vicedirektør i GEUS. Geovidenskaben har en vigtig rolle i fremtidens grønne omstilling, og her spiller GEUS på nogle vigtige tangenter, når det handler om vand, klima, energi og mineraler. Min store styrke er vandressourcer, og hvordan de spiller sammen med klimadagsordenen. Så tværfagligheden og synergierne hos GEUS er noget, jeg ser frem til at blive en del af og lære en masse af,” fortæller Esben Auken og tilføjer:

”Og så kender jeg jo allerede lidt til GEUS fra tidligere samarbejder, hvor jeg har været meget imponeret over den høje faglighed og succes med innovative projekter. GEUS er i gang med en rigtig spændende udvikling med en visionær strategi, og jeg glæder mig meget til at blive en del af denne rejse og være med til at forme fremtidens geologiske projekter.”

Esben Auken vil i sin nye rolle som vicedirektør primært være tæt knyttet til GEUS’ tre afdelinger med særligt fokus på vandressourceområdet Geokemi, Hydrologi og Grundvands- og Kvartærgeologisk Kortlægning og vil have kontor i både Aarhus og København.

Flemming Larsen
Administrerende direktør
Direktion
Esben Auken
Professor