Ny statsgeolog for reservoirgeologi

10-02-2020

Maj Wendorff er tiltrådt som statsgeolog ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), hvor hun skal lede Afdeling for Reservoirgeologi.

I sin nye stilling som statsgeolog for reservoirgeologi ved GEUS medbringer Maj Wendorff knap 20 års erfaring som geolog og geofysiker i energibranchen i både indland og udland. Men det hele startede faktisk i GEUS.

Maj Wendorff er uddannet malmgeolog fra Københavns Universitet med speciale i geokemisk prospektering i 1998. I den forbindelse valgte hun at skrive sit speciale i samarbejde med GEUS, hvor hun lavede sit første geologiske feltarbejde i Nordøstgrønland med fokus på kortlægning og geokemisk prospektering.

Efter specialet drog Maj Wendorff til udlandet, hvor hun i knap 10 år arbejdede som seniorgeolog for verdens tredjestørste energivirksomhed BP i internationale stillinger. Herefter var Maj Wendorff fra 2007 til 2012 ansat i Mærsk som seniorgeofysiker og seniorkonsulent. Efter tre år som seniorefterforskningsgeolog hos Noreco startede hun sin lederkarriere i Dong Energy som Head of Geoscience in Development og senere som efterforskningschef i INEOS.

I 2019 videreudviklede Maj Wendorff sit eget rådgivningsfirma, Wendorff Geo Consulting, med projekter inden for geotermi, og har nu påtaget sig rollen som ny statsgeolog for Afdeling for Reservoirgeologi ved GEUS.

Viden til den grønne omstilling

”Jeg glæder mig til at starte rejsen med at definere fremtidens energiområde sammen med mine nye dygtige kollegaer i GEUS. I Afdeling for Reservoirgeologi har vi et tværfagligt lager af kompetencer fra mange års erfaring fra olie- og gasefterforskning, som kommer til at danne grundlag for vores arbejde med energi i fremtiden,” siger Maj Wendorff og fortsætter:

”Afdelingen skal bidrage til en fornuftig håndtering af overgangen fra overvejende olie- og gas-projekter til dekarboniseret energi og lagringsprojekter med fokus på karakteristik af reservoirets kvalitet og kapacitet. Dette gøres ved at bygge videre på vores eksisterende forståelse af undergrunden og videreudvikle eksisterende kompetencer inden for bl.a. laboratorieforsøg og analyser, 3D-modellering af geologien og simulering af strømningsmønstre i reservoiret.”

Maj Wendorff peger på, at Afdeling for Reservoirgeologi går en spændende fremtid i møde med nye muligheder inden for fremtidens teknologier som bl.a. geotermi og lagring af CO2.

Maj

Maj Wendorff