Første artikler fra Review of Survey activities 2018 er online

25-06-2019

Dyk ned i et udpluk af GEUS’ seneste forskningsaktiviteter i vores peer-reviewed, open-access tidsskrift.

Kortlægning af historiske fjeldskred i Grønland og forfinede klimafremskrivninger for Danmark. Det er blot to af GEUS’ nyeste forskningsaktiviteter, der netop er blevet publiceret artikler om i The Geological Survey of Denmark and Greenland Bulletin.

Tidsskriftet er et open access, peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift, der hvert år bl.a. udgiver Review of Survey of activities for det foregående år. Og de første artikler for 2018 er nu online. Flere artikler vil blive udgivet i løbet af juni og juli 2019.

Review of Survey of activities 2018 viser et udsnit af forskningen, der foregår på GEUS. Fra klimaforandringer og havniveaustigninger til energiressourcer og landskabsevolution. Andre artikler vil udforske forandringerne omkring Grønlands Indlandsis, remote sensing-teknikker i Arktis, ressourcekortlægning og meget andet.


Publicerede artikler

En af de første artikler, der er blevet publiceret, præsenterer de første resultater fra kortlægning af fjeldskred i Grønland. Projektet bruger historiske informationer og grønlandske stednavne til at identificere områder, hvor der måske har været fjeldskredsaktivitet tidligere.

Kristian Svennevig, der er GEUS-forskeren bag, bliver ved med at tilføje fjeldskred til databasen, efterhånden som flere informationer er til rådighed. Den voksende database over historiske skred skal levere ’en bedre forståelse af hvor, hvornår og hvorfor katastrofale fjeldskred sker i Grønland’, skriver Kristian Svennevig i den videnskabelige artikel.

I et andet publiceret studie bruger hydrolog Ernesto Pasten-Zapata og kollegerne fra GEUS metoden ‘bias-correction’ til at forfine forudsigelser om temperatur og regn ved udgangen af dette århundrede.

Det nye studie præsenterer en indledende vurdering af metoden, som Ernesto Pasten-Zapata håber vil gøre fremskrivningerne af klimaforandringerne i Danmark endnu bedre og hjælpe os til bedre at forstå, hvordan Danmarks vandressourcer kan blive påvirket af klimaforandringerne i de kommende årtier.

Find disse og kommende artikler publiceret i Review of Survey activities 2018 her.