Undervisningsmateriale om råstoffer

18-01-2017

Et nyt digitalt undervisningsmateriale formidler viden om råstoffer til fagene kemi/fysik, naturgeografi og samfundsfag i gymnasieskolen. Sitet indeholder film, baggrundsmateriale, opgaver og undervisningsvejledning.

Undervisningssitet "Råstoffer - Samfundets byggesten" giver viden om vores forbrug og afhængighed af råstoffer, hvordan vi finder dem og genbruger dem samt dynamikken i anvendelse og efterspørgsel af råstoffer. Materialet henvender sig til gymnasiet og er skræddersyet til undervisning inden for fagene kemi/fysik, naturgeografi og samfundsfag.

Filmen fortæller historien om råstofferne, vores brug og genbrug af dem, og en forsker skiller en mobiltelefon ad for at se, hvad den egentlig indeholder. I baggrundsmaterialet kan du læse om råstoffet kalk, om elektrisk spænding, modstand og konduktans. Her finder du også viden om forskellige slags batterier og om fremstilling af kobber.

"Vi er fuldstændig afhængige af råstoffer i vores hverdag, og jeg håber, at vi gennem undervisningsmaterialet kan være med til at skærpe de unges interesse for og viden om råstoffernes betydning for samfundet, hvordan vi finder og genbruger dem, og hvad det er, der styrer efterspørgslen og eventuel knaphed," siger geolog Per Kalvig fra GEUS, som er leder af Videncenter for Mineralske Råstoffer og Materialer (MiMa).

"Råstoffer - Samfundets byggesten" er produceret af MiMa, der er et rådgivende center under De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og Alphafilm & Kommunikation i samarbejde med konsulenter fra undervisningssektoren og med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Udlodningsmidler.

Besøg undervisningssitet "Råstoffer - Samfundets byggesten".

Billede af en iPhone indenvendigt

Digitalt undervisningsmateriale om råstoffer til fagene
kemi/fysik, naturgeografi og samfundsfag i gymnasieskolen.

Kontakt

Per Kalvig
Per Kalvig
Centerleder
Videncenter for Mineralske Råstoffer og Materialer (MiMa)
Telefon30261488