Mange interesserede besøgte GEUS til Kulturnat i Grønland

24-01-2017

Der var stor interesse for at høre om mineraler og undergrund ved Grønlands Kulturnat, hvor GEUS åbnede dørene til kontoret i Nuuk. De besøgende kunne bl.a. få en geologs blik på deres egne sten.

GEUS - De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland deltog igen i år i Grønlands Kulturnat, der fandt sted lørdag d. 21. januar. GEUS' kontor i Nuuk var en del af arrangementet på Grønlands Naturinstitut, hvor mere end 1000 var på besøg i løbet af aftenen.

"Det er dejligt, at så mange vil besøge os og viser så stor interesse for den geologi, der omgiver os i Grønland, og som er en naturlig del af hverdagen her. Og vi er glade for at få chancen for at fortælle om GEUS' arbejde i Grønland," siger Kisser Thorsøe, der leder GEUS' kontor i Nuuk.

Et populært tilbud var, at gæsterne kunne medbringe sten og få geologernes vurdering af, hvor specielle de er og sammenligne dem med de udstillede. De kunne også selv blive udfordret i at skulle parre en række mineraler med de rigtige hverdagsprodukter som mobiltelefon, bil og plastikbyggeklodser, som illustration på hvor afhænge vi er af mineraler i vores hverdag.

De besøgende kunne også høre om arbejdet med at finde fedtstensforekomster i Nuuk-området,

der kan bruges af de lokale til at producere produkter som figurer, der f.eks. kan sælges til turister. Ligesom de kunne blive klogere på geologernes værktøjskasse, mulighederne i gletsjermel, status på kontinentalsokkelprojektet samt hvor mange jordskælv, GEUS registrerer i Grønland. De kunne desuden få en introduktion til www.polarportal.dk, hvor udviklingen i den arktiske is kan følges.

Se mere om GEUS' kontor i Nuuk her.

 

GEUS til Grønlands Kulturnat

GEUS-medarbejdere. Fra venstre Nynke Keulen, Majken D. Poulsen, Simon Thaarup, Kisser Thorsøe og Nina Skaarup.

Kontakt

Kisser Thorsøe
Kisser Thorsøe
Leder af GEUS Nuuk kontoret
Nuuk kontoret
Telefon+299 562365

Mineraler liggende på et bord

Hvilke mineraler anvendes i forskellige hverdagsprodukter?