En aften med fedtsten i Nuuk

12-01-2017

GEUS' kontor i Nuuk sætter d. 19. januar fokus på fedtsten med en aften, hvor alle kan lære om geologien, og hvordan de kan bruge fedtstenene til f.eks. kunst og smykker.

Aftenen er en del af et projekt, der bl.a. har til formål at udbrede kendskabet til denne spændende lokale ressource, som har mange anvendelsesmuligheder - men også i høj grad at bygge bro mellem forskere og samfund ved at vise, hvordan forskernes viden kan bruges til noget praktisk, som kan være til gavn for lokale - i dette tilfælde i forbindelse med udvikling af turisme og fedtstensprodukter.

To af GEUS' geologer udførte i løbet af maj og juni 2016 feltarbejde i Godthåbsfjorden og i området syd for Nuuk, hvor de besøgte en række fedtstenslokaliteter. Lørdag den 11. juni 2016 blev der i forbindelse med projektet afholdt en workshop ved Ikkattut i Godthåbsfjorden, hvor der i det fri blev holdt tre foredrag om geologien, arkæologien og om reglerne for kommerciel brug af fedtsten.

Fedtstens-workshoppen i Nuuk

Fotos fra fedtstens-workshoppen sommeren 2016

En af fedtstenene close-up

Som opfølgning på workshoppen afholdes der torsdag den 19. januar kl. 19-22 i Lillesalen i Grønlands kulturhus i Nuuk i Grønland en række foredrag med fedtsten i centrum. Se programmet på dansk og på grønlandsk.

Deltagelse er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.
Projektet er støttet af Geocenter Danmark og er et samarbejde mellem GEUS Nuuk, Greenland Perspective ved Statens Naturhistoriske Museum samt Grønlands Universitet - Ilisimatusarfik. Læs mere om fedtstensprojektet her.

Kontakt

Kisser Thorsøe
Kisser Thorsøe
Leder af GEUS Nuuk kontoret
Nuuk kontoret
Telefon+299 562365