Legat giver adgang til ædelstenskursus

30-03-2016

Geolog Majken D. Poulsen fra GEUS har fået bevilget et legat fra Ivalo og Minik Fonden i forbindelse med sit Ph.d.-studium om grønlandske rubiner.

Ivalo og Minik Fonden har uddelt tre nye legater, og en af modtagerne er geolog Majken Djurhuus Poulsen fra GEUS, som i forbindelse med sin Ph.d. har modtaget et legat til et ædelstenskursus i England.

Majken D. Poulsens Ph.d.-studium omhandler undersøgelser af hvilke faktorer der kontrollerer den kemiske sammensætning og ædelstenskvaliteten i Korund (rubin) fra Grønland. Kurset i England, som foregår ved 'The Gemmological Association of Great Britain' i London, giver indsigt i ædelstensverdenen, og de metoder og instrumenter man anvender til at identificere og karakterisere ædelsten.

Ædelstenskurset er et skridt mod en gemmologuddannelse og kan anvendes direkte til spørgsmål i forbindelse med Ph.d.-projektet, men er også en investering i fremtiden, som vil kunne bruges til at vejlede grønlændere, der gerne vil udnytte smykkesten i Grønland.

Ivalo & Minik Fonden er en grønlandsk uddannelsesfond
Formålet med Ivalo & Minik Fonden er at uddele legater til grønlændere, der ønsker at tage en international videregående uddannelse eller et internationalt efteruddannelsesforløb herunder et praktikophold i en virksomhed eller organisation.

Ivalo & Minik Fonden er opkaldt efter Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda og Hans Kongelige Højhed Prins Vincent Frederik Minik Alexander, der er børn af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Ivalo & Minik Fonden blev stiftet af NunaFonden i 2012.

Geolog Majken D. Poulsen i felten

Geolog Majken D. Poulsen fra GEUS har fået bevilget et legat fra Ivalo og Minik Fonden til et ædelstenskursus i England i forbindelse med sit Ph.d.-studium om grønlandske rubiner. Foto: Jakob Lautrup, GEUS
Forstør foto

Majken D. Poulsen
Geolog