Foredragsaften i Katuaq i Nuuk: Udforskningen af Grønlands geologi

14-01-2016

Onsdag den 20. januar 2016 inviterer Råstofdepartementet og GEUS til en aften i geologiens tegn, hvor der bl.a. er mulighed for at høre Niels Henriksen, som er forfatter til den nye bog
Grønlands geologi udforskes.

I anledning af Niels Henriksens nye bog Grønlands geologi udforskes inviterer Råstofdepartementet og De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) alle interesserede til foredrag:

Arrangement: Udforskningen af Grønlands geologi
Tidspunkt: Onsdag den 20. januar 2016 kl. 19:00
Sted: Lille Sal i Katuaq, Nuuk, Grønland

OBS: Foredragene vil være på dansk

Før pausen vil der være indlæg af GEUS direktør Johnny Fredericia, afdelingschef i Råstofdepartementet Julie Hollis og tidligere direktør i NunaMinerals A/S Ole Christiansen.

Efter pausen vil der være foredrag af Niels Henriksen med fokus på, hvordan udforskningen af Grønlands geologi er foregået siden midten af 1900-tallet.

Om forfatteren:
Niels Henriksen har været ansat som geolog ved statens geologiske undersøgelse (GGU/GEUS) fra 1963 til 2000, heraf i næsten 30 år som leder af den geologiske kortlægning af Grønland. Han har deltaget i feltarbejdet i 35 sæsoner og har gennem årene ledet en række af de store geologiske ekspeditioner, specielt til Nord- og Nordøstgrønland. Han har publiceret en lang række videnskabelige afhandlinger og geologiske kort og har herudover fået udgivet forskellige rigt illustrerede populærvidenskabelige bøger, bl.a. Grønlands geologiske udvikling (2005) og her senest Grønlands geologi udforskes (2015).

Kontakt:

Råstofdepartementet
Tlf.: +299 34 50 00
Web: www.nanoq.gl

GEUS' Nuuk kontor
Tlf.: +299 36 12 62
Web: www.geus.gl

Naalakkersuisut