Ny bog: Grønlands geologi udforskes

25-11-2015

En ny bog: "Grønlands geologi udforskes - glimt af geologernes arbejde" er netop udkommet. Bogen fortæller om geologernes arbejde på mange ekspeditioner i alle dele af Grønland i løbet af næsten 70 somre.

Igennem mange år har geologer hver sommer trasket igennem Grønlands fjelde, fløjet over landet og sejlet langs kysten for at kortlægge geologien. Bogen fortæller om deres arbejde og giver læseren indblik i, hvad de lavede, hvordan de boede, hvad de spiste, og hvilke skibe, fly og helikoptere de brugte for at komme rundt i det store land med den barske natur.

Bogen henvender sig til de, der er interesseret i Grønland, geologisk udforskning, ekspeditionsliv og eventyr.

Bogen har fokus på statens indsats, som er varetaget af GEUS siden 1946 med deltagelse af mange danske og udenlandske forskere. Og den er rigt illustreret med billeder og fakta-bokse om geologernes arbejde på de mange ekspeditioner i alle dele af Grønland i løbet af næsten 70 somre.

Bogens forfatter Niels Henriksen har været ansat som geolog ved GEUS fra 1963 til 2000 og har som statsgeolog gennem mange år været leder af den geologiske kortlægning. Han har fra sin tid som student deltaget i arbejdet og har haft i alt 35 somres feltarbejde i Grønland, og han har deltaget i mange af de ekspeditioner, der er beskrevet i bogen.

  • 336 sider med fokus på statens indsats - rigt illustreret
  • Over 580 figurer og billeder om den geologiske udforskning
  • Over 70 personprofiler af geologer og andre grønlandsfarere
  • Grafisk oversigt med de vigtigste indsatser gennem årene


Bogen er udgivet af GEUS. Pris: 250 kr. inkl. moms.

Læs mere om bogens indhold, se eksempler på opslag og bestil den.

Kontakt:
Informationschef Henrik Højmark Thomsen, GEUS
Tlf.: 91 33 35 36
E-mail: hht@geus.dk

Omslaget til bogen

Bogen: Grønlands geologi udforskes - glimt af geologernes arbejde. 336 sider med fokus på statens udforskning af Grønland - rigt illustreret.