Syv nye professorer i geologi på IGN

15-09-2014

Med udnævnelsen af fem professorer og to adjungerede professorer i geologi bliver de fire forskningsgrupper i Sektion for Geologi på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) alle markant styrket. Sektionen inviterer alle interesserede til at deltage i den fælles tiltrædelsesforelæsning, som holdes den 3. oktober 2014.

Fem af de nye professorer er allerede ansatte i Sektion for Geologi, mens de to adjungerede professorer Jochen Kolb og Torben Sonnenborg kommer fra GEUS. Jochen Kolb, som har været forskningsprofessor ved GEUS siden 2011, tiltræder som adjungeret professor i forskergruppen Geokemiske, mineralogiske og petrologiske processer, og Torben Sonnenborg, som har været seniorforsker ved GEUS siden 2005, tiltræder som adjungeret professor i forskergruppen Vandressourcer.

Professor Karsten Høgh Jensen, som leder sektionen, forklarer: "Vi forventer, at de nye professorater vil styrke instituttet og samarbejdet på tværs af GeoCenter Danmark. Det vil medføre en øget fokus på geologi, som vi forventer, vil medføre en stigning i antallet af studerende, som søger uddannelse her, og nye større forskningsaktiviteter."

Læs mere om professorerne og se invitation til tiltrædelsesforelæsningen på IGN's hjemmeside:
http://ign.ku.dk/nyheder/2014/syv-nye-professorer-i-geologi-paa-ign/