Velbesøgt Kulturnat på GEUS i Nuuk

28-01-2014

På Kulturnatten i Nuuk lagde ikke mindre end 924 videbegærlige borgere vejen forbi Naturinstituttet, hvor GEUS har sit kontor.

Lørdag den 25. januar blev der afholdt Kulturnat i Nuuk og andre byer på kysten. GEUS´ kontor i Nuuk deltog naturligvis i begivenheden. Kontoret ligger på Naturinstituttet, der traditionen tro også deltog i Kulturnatten. Naturinstituttet har alle år været meget besøgt, og 2014 var ikke en undtagelse. I løbet af de tre timer, fra 19-22, der var åbent, var der 934 besøgende eller ca. 300 mere end sidste år.

Geologerne fra GEUS havde travlt med at besvare spørgsmål om jordskælv og geologiske naturressourcer i Grønland. Hvordan afgør geologerne, om der er værdifulde råstoffer i et område? Hvordan udvindes forskellige former for råstoffer? Og hvilke mineraler er vores hverdagsting lavet af? Det var blot nogle af de spørgsmål, som gæsterne fik besvaret.

Gæsternes egen viden kom også i spil, da der blev quizzet om viden om glaciologi, indlandsis og gletsjere. Der blev udtrukket to vindere, én blandt alle deltagerne og én blandt de rigtige besvarelser. Præmierne bestod af henholdsvis bogen "Grønlands geologiske udvikling" og en bog om GEUS' lange historie "Vi, de jordbundne".

Læs mere og se billeder i: Kulturnatten hos GEUS i Nuuk i glimt kulturnat_nuuk_2014_internet.pdf (pdf ~2mb)

Se vinderne af quizzen samt spørgsmål og svar i: Test din viden i glaciologi kulturnat_nuuk_2014_quiz_dk_svar.pdf (pdf ~36kb)

Se vinderne af quizzen samt spørgsmål og svar i: Ilisimasatit misilippigit sermersuit pillugit? kulturnat_nuuk_2014_quiz_gl_svar.pdf (pdf ~48kb)

Foto af Majken D. Poulsen til Kulturnatten

Majken D. Poulsen fra GEUS er i gang med at bestemme en sten, som en af kulturnat-gæsterne i Nuuk havde medbragt.

Kisser Thorsøe
Kontorleder
GEUS
Telefon+299 36 12 62