Hold julesulet i skak og oplev, hvordan Danmark blev til

10-12-2014

Tag på en tur ud i det danske landskab og få brændt lidt kalorier af. På en ny hjemmeside kan du få inspiration til ture med seværdig geologi og få at vide, hvordan du finder stederne. Se f or eksempel vulkanske askelag, istidslandskaber, jordskælvssøer og kæmpesten.

Vi spiser og drikker for meget i juletiden, og for mange er december en måned, hvor bukserne begynder at stramme. En frisk ekstra gåtur kan kompensere lidt for det store kalorieindtag, men man får det ikke gjort.

Nu har du muligheden for at gå en tur i det fri og samtidig opleve, hvordan Danmark blev skabt. Historierne om Danmarks geologi finder du på hjemmesiden 'Ture til Geologiske Naturperler'. Her kan du finde inspiration til ture i naturen, hvor geologien er seværdig. Med et klik på stednavnene får du letforståelige beskrivelser af over 90 geologiske naturperler, og du får at vide, hvor du finder dem.

Oplev imponerende istidslandskaber ved Hald Sø, Mols Bjerge, Svanninge Bakker, vulkansk aske i Limfjordens molersklinter eller oplev de geologiske spor ved Danmarks nye verdensarvsområde – Stevns Klint, som fortæller, hvorfor dinosaurerne uddøde. Eller hvad med at besøge Nors Sø i Nordjylland, som er skabt af jordskælv, eller cykle forbi den kæmpestore Hvissingesten, som ligger i Vestskoven nord for Glostrup.

Der er masser af gode tilbud, så kom nu op af stolen.

Besøg hjemmesiden: Ture til Geologiske Naturperler

Kontakt:
Informationschef Henrik Højmark Thomsen, GEUS
Tlf.: 91 33 35 36
E-mail: hht@geus.dk

Stevns Klint

En tur til Danmarks nye verdensarvsområde Stevns Klint er ét af tilbuddene. Her kan du se de geologiske spor, der fortæller, hvorfor dinosaurerne uddøde. Foto. Jakob Lautrup, GEUS.