Fint besøg på Grønlands Naturinstitut og GEUS Nuuk

28-08-2014

Tirsdag den 19. august underskrev Grønland og Danmark en femårig samarbejdsaftale på råstofområdet. I den forbindelse fik GEUS Nuuk fint besøg. En større delegation med klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen i spidsen besøgte Grønlands Naturinstitut. I september 2013 oprettede GEUS et kontor i lokaler på Naturinstituttet med det formål styrke opbygningen af viden om geologi og råstoffer i Grønland.

Grønland og Danmark har indgået en samarbejdsaftale på råstofområdet vedrørende rådgivning og projektsamarbejde. Den nye aftale blev underskrevet tirsdag den 19. august og er gældende i fem år fra 1. januar 2015. Aftalen betyder, at GEUS vil fortsætte med at opbygge og sikre de geologiske kompetencer i Grønland i form af rådgivning og konkrete forsknings- og markedsføringsprojekter.

Aftalen blev underskrevet i Nuuk af klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen og medlem af Naalakkersuisut for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Jens-Erik Kirkegaard. Efter aftalen var underskrevet, besøgte ministeren sammen med blandt andet departementchef Thomas Egebo, GEUS direktør Johnny Fredericia og vicedirektør Flemming Getreuer Christiansen Grønlands Naturinstitut, hvor GEUS i september 2013 oprettede et kontor netop med det formål at styrke viden, dialog og samarbejde om Grønlands geologi og råstoffer. Delegationen fik en rundvisning i bygningen og blev introduceret til det arbejde, der udføres på Naturinstituttet, og hørte om GEUS kontors opgaver i Grønland.

Læs mere:
Ny samarbejdsaftale styrker råstofudviklingen i Grønland
www.geus.dk/cgi-bin/webbasen_nyt.pl?id=1408455487|cgifunction=form

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen besøger Naturinstituttet
www.natur.gl/kommunikation/nyheder/nyhed/a/klimaminister-rasmus-helveg-petersen-besoeger-naturinstituttet

Ministerdelegation samlet

Ministerdelegation på besøg på Grønlands Naturinstitut og GEUS Nuuk: Fra venstre til højre er det departementschef Thomas Egebo, specialkonsulent Jens Brandt Sørensen, direktør Marianne Thyrring (DMI), klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, adm. direktør Johnny Fredericia (GEUS), fuldmægtig Louise Sprotte-Hansen, Carsten Eskebjerg (DMI), fuldmægtig Morten Skovgaard Olsen (Energistyrelsen), chefkonsulent ministersekretær Janus Gohr Mørk, kontorchef Rikke Thoning, og vicedirektør Flemming Getreuer Christiansen (GEUS).
Forstør