Den olympiske fakkel på nordpolen

28-10-2013

"At deltage i fakkelløbet med den olympiske ild på Nordpolen var en enestående og uforglemmelig oplevelse" udtaler Christian Marcussen efter sin hjemkomst til København.

Efter 92 timers sejltur med start den 15. oktober i Murmansk nåede den russiske atomisbryder 50 let Pobedy nordpolen sammen med den olympiske ild lørdag den 19. oktober kl. 14:37 (Moskva tid). Isforholdene under sejladsen var lette, så skibet kunne holde en høj gennemsnitsfart.

Efter at ankomsten på nordpolen var fejret med det sædvanlige glas champagne blev der gjort klar til et stafetløb med den olympiske ild, hvor repræsentanter fra de 8 medlemmer i Arktisk Råd deltog. Den danske repræsentant var Christian Marcussen fra GEUS. Stafetløbet endte med at den olympiske ild blev tændt på Nordpolen og et flot lysshow projiceret på isen omkring den olympiske ild.

Næste morgen, søndag den 20. oktober kl. 08:00, startede 50 let Pobedy hjemturen til Murmansk, hvor isbryderen ankom torsdag aften, den 24. oktober.

"At deltage i fakkelløbet med den olympiske ild på Nordpolen var en enestående og uforglemmelig oplevelse" udtaler Christian Marcussen efter sin hjemkomst til København. "Hele arrangementet var præget af begejstringen for den kommende vinterolympiade i Sotji i februar næste år samt et udtryk for det gode samarbejde, der findes landene imellem i det arktiske område."

Se videoer fra begivenheden, som foregik i det arktiske mørke, på
http://rt.com/news/olympic-torch-relay-arctic-722/
og
http://www.olympic.org/news/olympic-flame-reaches-the-north-pole/213942

Kontakt:
Christian Marcussen, GEUS
Tlf.: 2047 5964
Email: cma@geus.dk

Steingrimur Jonsson fra Island videregiver den olympiske ild til Christian Marcussen

Steingrimur Jonsson (t.h.) fra Island videregiver den olympiske ild til Christian Marcussen med den russiske atomisbryder 50 let Pobedy i baggrunden.
Forstør foto

Kort der viser 50 let Pobedys rute til Nordpolen.
Forstør foto

Christian Marcussen på Nordpolen.

Christian Marcussen på Nordpolen.
Forstør foto

Repræsentanterne fra medlemslandende i Arktisk Råd omkring den olympiske flamme på Nordpolen, der blev tændt af Artur Chilingarov fra Rusland.
Forstør foto