Legater til flittig geologistuderende

17-12-2013

Geologistuderende Aaju Sofinuraq Simonsen fik den 6. december 2014 overrakt et legat fra Ole Verner Nielsens familiefond og Humlebæk-Nivå Rotary Klub.

Ved et arrangement på GEUS den 6. december 2014 fik geologistuderende Aaju Sofinuraq Simonsen overrakt et legat på 5000 kr. fra Ole Verner Nielsens familiefond og 2000 kr. fra Humlebæk-Nivå Rotary Klub.

Legaterne blev overrakt af formand for Ole Verner Nielsens familiefond og Humlebæk-Nivå Rotary Klub Civilingeniør Bent Michael Nielsen, som ved overrækkelsen understregede, at Aaju Simonsen igennem hele sit studieforløb har udnyttet alle chancer og muligheder for at dygtiggøre sig gennem mange jobs som geologassistent i både Grønland og Norge for flere efterforskningsselskaber.

Bent Michael Nielsen ønskede afslutningsvis Aaju Simonsen alt mulig lykke med det videre studium og udtrykte samtidig et håb om, at Aaju efter sin kandidateksamen vil være med til at styrke det fremtidige Grønland.

Prisuddelingen fandt sted på det årlige møde på GEUS om Malmgeologi, hvor forskere, studerende og efterforskningsselskaber sætter hinanden stævne.

Aaju Simonsen har igennem flere somre arbejdet for efterforskningsselskaber i både Grønland og Norge, hvor både guld, diamanter, rubiner, kobber og kul, har været på programmet, og i 2006 var hun studerende og togtdeltager på GEUS´ klimaundersøgelser i Sydgrønland, som var en del af Galathea 3-ekspeditionen.

Aaju Simonsen er i øjeblikket ved at færdiggøre sit geologiske studium inden for malmgeologi og arbejder med sin afgangsopgave ved Afdelingen for Petrologi og Malmgeologi på GEUS.

"Jeg er glad for, at der efterhånden er flere grønlandske studerende, som vælger geologi som hovedfag," sagde lederen af Afdelingen for Petrologi og Malmgeologi, statsgeolog Karen Hanghøj, ved overrækkelsen og forsatte: "Og derfor er jeg særlig glad for, at både Ole Verner Nielsens familiefond og Rotary har valgt at støtte en grønlandsk geologistuderende med et legat."

Ole Verner Nielsens familiefond er etableret for at give donationer til unge flittige personer, som forstår at anvende de muligheder, der er til rådighed, og få den bedst mulige uddannelse og det bedst mulige resultat ud af det

Rotary samarbejder med Lions Klubber i Grønland blandt andet om udveksling af unge grønlandske studerende.

Læs mere på Humlebæk-Nivå Rotary Klubs hjemmeside.

Kontakt:
Statsgeolog Karen Hanghøj, GEUS
Tlf.: 91 33 38 51
E-mail.: kha@geus.dk
eller
Seniorforsker Naja Mikkelsen, GEUS
Tlf.: 91 33 38 34
E-mail: nm@geus.dk

Bent Michael Nielsen og Aaju Sofinuraq Simonsen

Aaju Sofinuraq Simonsen sammen med formand for Ole Verner Nielsens familiefond og Humlebæk-Nivå Rotary Klub Civilingeniør Bent Michael Nielsen og hans hustru.

Karen Hanghøj og Bent Michael Nielsen

Civilingeniør Bent Michael Nielsen i samtale med statsgeolog Karen Hanghøj (tv.), som er leder af Afdelingen for Petrologi og Malmgeologi ved GEUS, og seniorforsker Naja Mikkelsen fra GEUS, som var leder af de maringeologiske undersøgelser i Sydgrønland under Galathea 3-ekspeditionen, hvor Aaju Simonsen var studerende.