Ny bog med glimt af GEUS geologiske arbejde igennem 125 år

15-04-2013

Bogen, "Vi, de jordbundne" fortæller historien om GEUS´ 125 år lange arbejde og den placerer institutionen i forhold til de samfundsmæssige opgaver.

"Vi, de jordbundne - Glimt af GEUS gennem 125 år" er titlen på en ny bog fra GEUS. Bogen fortæller historien om GEUS´ 125 år lange udforskning af undergrunden - først i Danmark og senere i Grønland og på Færøerne, og den placerer institutionen i forhold til de samfundsmæssige opgaver, som organisationen igennem sit virke har bidraget til at løse.

Med bogen ønsker vi at give et indblik i organisationen og dens samfundsmæssige betydning i fortid og nutid, samt dens mulige bidrag til løsning af fremtidige udfordringer for samfundet, når det gælder den jord, vi lever af og på.

Vi fokuserer i bogen på opgaverne i en samfundsmæssig kontekst frem for snævre institutionshistorie. Undertitlen 'Glimt af GEUS gennem 125 år' er valgt for at signalere, at det ikke er hensigten med bogen at dække hele tidsrummet eller alle aspekter, men netop glimt af GEUS.

Bogen er udgivet i forbindelse med GEUS' 125 års jubilæum den 4. april 2013.

Omfang: 160 sider med over 220 fotos
Pris: 180 kr. inkl. moms eksklusiv forsendelse

Bestilling af og uddybende information om bogen:
http://www.geus.dk/publications/boeger/vi_de_jordbundne-dk.htm

Kontakt:
Informationschef Henrik Højmark Thomsen, GEUS
Tlf.: 38 14 21 02
Email: hht@geus.dk

Forsiden af Vi, de jordbundne

Bogen, "Vi, de jordbundne" fortæller historien om GEUS´ 125 år lange arbejde