Geologiske seværdigheder på din smartphone – nordisk geologisk app

13-11-2012

Nu kan du finde beskrivelser af geologiske seværdigheder frem på din smartphone og få at vide, hvordan nogle af landets naturperler er blevet skabt. Den fælles nordiske app - GeoTreat giver adgang til geologien i både Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Med et par tryk på din smartphone kan du med app'en GeoTreat finde beskrivelser af geologiske seværdigheder frem på skærmen, hjemmefra eller ude i naturen. GeoTreat dækker flere nordiske lande, og geologiske attraktioner i både Danmark, Finland, Norge og Sverige kan findes frem.

Danmarks værdifulde geologi
I Danmark kan man foreløbig finde oplysninger om 14 områder med en spændende geologi. De er udvalgt blandt landets værdifulde geologiske steder, som er områder, der fortæller en historie om, hvordan Danmark blev til.

"Vi har foreløbig plukket 14 lokaliteter ud, som fortæller om Danmarks tilblivelse," siger Merete Binderup fra GEUS, som har arbejdet med beskrivelserne.

"Fx fortæller Møns Klint om dengang, Danmark var kridthav beboet af hajer og blæksprutter, og Hanklit fortæller om et andet gammelt hav, store vulkanudbrud i Nordatlanten og istidens omformning af landskabet. Det er bare to eksempler. Med tiden vil der komme mange flere beskrivelser, for Danmarks geologiske udvikling er en lang og meget spændende fortælling," slutter hun.

Én lokalitet i Grønland er foreløbig præsenteret i GeoTreat. Det drejer sig om Ilulissat Isfjord i Vestgrønland, som i 2004 blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Enkel og på flere sprog
GeoTreat viser de geologiske seværdigheder på et kort eller et satellitbillede, og herfra kan man klikke sig ind til en kort beskrivelse af områderne og få adgang til mere information som f.eks. film, hjemmesider og artikler.

De korte beskrivelser findes både på de enkelte landes sprog og på engelsk, så besøgende uden for Norden også har en chance for at kigge med.

"Vi håber, at GeoTreat vil være med til at åbne folks øjne for de fantastiske geologiske skatte, som omgiver os. Det gælder ikke kun os, som bor her i landet, men også turisterne, som kan få en ekstra oplevelse med hjem. Danmark og Grønland har virkelig noget at byde på," siger informationschef Henrik Højmark Thomsen fra GEUS.

Udvikling
GeoTreat er udviklet i et samarbejde mellem de geologiske undersøgelser i de fire nordiske lande Danmark, Finland, Norge og Sverige.

GeoTreat er udviklet til Android-telefoner. GeoTreat viser de geologiske seværdigheder på et kort eller et satellitbillede.

QR kode til appen GeoTreat

Scan denne kode for at hente GeoTreat app'en i Google Play

Kontakt

Henrik Højmark Thomsen
Kommunikationsmedarbejder
Presse og Kommunikation
Telefon91333536