Dagbogsblade fra arktis - feltarbejde, hjemmedag og konfirmation

31-07-2012

Fredag 28. - en god dag i felten. Lørdag 29. - hjemmedag p.g.a. regn. Søndag den 29. - konfirmation og indsamling af sandsten

Fredag: Udbytterig dag i felten med forkastninger, sandsten, storslåede landskaber, bølgeribber, småsten og gletchere

Lørdag: Det trommer på ruden da vi vågner, og der er dømt hjemmedag. Dagen bruges til at pakke prøver, taste de indsamlede data og planlægge det videre arbejde. Derefter er der tid til visit og kaffemik.

Søndag: Lidt regn fra morgenstunden og vi kan se byger over Olrik Fjord mod sydøst, hvor vi havde planlagt at samle prøver her til formiddag. Men så vi kan nå at gå til gudstjeneste og konfirmation. Kl. 11 er regnen stoppet og vi kan tage på feltarbejde. Vi bliver sat af i 830 meters højde og kan påbegynde prøve indsamlingen af sandstensprøver.

Læs dagblogsbladene og se foto:
www.geus.dk/geus-general/announcements/dagbog_ckn_2012-dk.htm#dagbog1

Baggrund
Geolog Christian Knudsen fra GEUS er draget på en videnskabelig ekspedition til Arktis. Turen går både til Nordvestgrønland og Canada, og rejsen vil foregå fra skib, små både og helikopter.
Det er store spørgsmål, som forskerne søger besvaret på turen. Ved at læse og forstå signalerne i klipper og mineraler, skal de undersøge hvornår landskaberne blev dannet og hævet, og hvor materialet bliver af, når bjergene stille og roligt slides ned af vand, vind og is.