Jordskælvsdelegation besøger Danmark

17-08-2012

En kinesisk jordskælvsdelegation har besøgt Danmark for at høre om katastrofeberedskab og risikovurderinger

Onsdag den 15. august 2012 havde GEUS besøg af en kinesisk delegation fra China Earthquake Administration (CEA), som er ansvarlig for den kinesiske overvågning af jordskælv, risikovurderinger, jordskælvssikring af bygninger, katastrofeberedskab samt forskning og udvikling til at understøtte opgaverne. Organisationen har ca. 13.000 ansatte. Delegationen tilbragte to dage i Danmark primært for at besøge Beredskabsstyrelsen og høre om deres katastrofeberedskab.

Under mødet blev CEA' aktiviteter præsenteret af vicedirektør Xiu Jigang, og han kunne blandt andet fortælle, at CEA' arbejde har en meget stor betydning i Kina, som kun dækker 1/14 af jordens land areal, men er hjemsøgt af 1/3 af verdens jordskælv. Og af de mange tusinde, som omkommer af naturkatastrofer, som oversvømmelser, tyfoner og andet i Kina, så tegner jordskælv sig for 56%.

"Det var meget spændende, at høre om arbejdet på en så stor og kraftfuld organisation som CEA," siger seismolog Tine Larsen fra GEUS, som deltog i mødet.

"De var primært interesseret i at høre, hvordan vi lavede risikovurderinger her i Danmark, og så fik vi drøftet mulighederne for et fremtidigt samarbejde," slutter Tine Larsen.

Kontakt:
Tine Larsen, GEUS
Tlf.: 38 14 24 27
Email: tbl@geus.dk

Jens Jørgen Møller og Xiu Jigang

Statsgeolog Jens Jørgen Møller fra GEUS overrækker en gave til vicedirektør Xiu Jigang fra CEA, under det kinesiske besøg ved GEUS