Dagbogsblade fra arktis - Lange dage i høj sol og med isbjørne

27-08-2012

Spændende sandsten fra Margaret Formation. Masser af norske navne. På hotel i Arctic Bay. Godt sydover på Baffin Island. Mæandrerende floder. Overnatning i koncerencerum på hotel i Pond Inlet. Snak med Mark og Debbie.

Tirsdag d. 21. august: Står op til endnu en fantastisk dag i Arktis. Kan man være et bedre sted en sådan dag. Vi beslutter os for at bruge den lange lyse dag og Jim (piloten) siger "make hay when the sun shines" og er med på at køre på fra 8 til 22. Så vi starter med en tur nordover på Ellesmere Island. Der er brændstof til at flyve i ca. 2½ time på en tank og da vi flyver ca. 160 km i timen, bliver det en tur på ca. 400 km om formiddagen.

Onsdag d. 22. august: Skyer ned til 700 meter fra morgenstunden, men lige godt nok til at vi kan flyve. Vi kommer godt sydover på Baffin Island og får samlet de prøver vi har planlagt om formiddagen. Jim har fundet endnu et fuel depot, som vi kan bruge til at få et godt tværsnit hen over øen. Øen er meget lav mod vest, men landskabet rejser sig mod Baffin Bugt i øst.

Torsdag d. 23. august: Der var egentlig ikke plads til os på hotellet i Pond Inlet, men der blev redt op med tre senge i konferencerummet, da vi kom onsdag aften. Det passede egentlig meget godt, for dagen efter lå tågen tæt udenfor vinduerne. Ikke flyvevejr. Men så vi fik tid til at pakke prøver og følge op på data og beskrivelser.

Læs dagblogsbladene og se foto:
www.geus.dk/geus-general/announcements/dagbog_ckn_2012-dk.htm#dagbog7