Deltagelse i EITI femte verdenskonference i Paris

25-02-2011

Råstoffer kan være en kilde til velstand for befolkningen, men i lande med dårlig regeringsførelse kan råstofferne lige så vel blive en kilde til fattigdom. GEUS deltager i en konference om emnet som en del af den danske delegation.

The Extractive Industry Transparency Initiative (EITI) femte verdenskonference finder sted i Paris fra 2. til 3. marts.

3.5 milliarder mennesker lever i lande som er rige på olie, gas og mineraler. Med en god regeringsførelse vil udnyttelsen af disse ressourcer kunne skabe store indtægter og vækst, så man kan bekæmpe fattigdom. Men hvis ledelsen ikke er tilstrækkelig god, kan udnyttelsen af ressourcerne føre til fattigdom, korruption og konflikter. The Extractive Industry Transparency Initiative (EITI) har til formål at styrke den overordnede ledelse ved at øge gennemsigtigheden og ansvarligheden i råstofsektoren.

EITI er en koalition af regeringer, firmaer, borgergrupper, investorer og internationale organisationer og til mødet i marts i Paris er der tilmeldt over 600 deltagere. Mere end 60 ledere fra regeringer, råstoffirmaer og internationale organisationer skal diskutere hvordan man kan udnytte jordens ressourcer til større gavn for befolkningerne.

GEUS deltager i konferencen som en del af den danske delegation.

Læs mere om EITI
eiti.org

Kontakt: John Tychsen
e-mail: jt@geus.dk