Den geologiske kortlægning af Østdanmark er afsluttet.

27-09-2010

Efter 122 år, ti millioner jordprøver og kilometer nok til tre rejser rundt om Jorden er den geologiske kortlægning af Østdanmark nu afsluttet. Det blev markeret med en mindeplade ved lodshuset på Albuen ved Nakskov Fjord.

Den 17 september 2010 sattes det sidste spydstik på spidsen af "Albuen" ved Nakskov fjord. Hermed er den geologiske kortlægning af Sjælland, Fyn, Bornholm, Møn Lolland-Falster og øerne afsluttet og en vigtig milepæl i den geologiske kortlægning af Danmark er nået.

Under overværelse af pressen og inviterede gæster fra GEUS, Miljøstyrelsen, universiteter, regioner, miljøcentre, kommuner og andre der arbejder med det geologiske kort, kunne Vicedirektør Bjørn K Jensen fra GEUS erklære den geologiske kortlægning af Østdanmark for afsluttet og afsløre en mindeplade ved lodshuset på Albuen.

Siden kortlægningen blev påbegyndt for 122 år siden har de danske geologer møjsommeligt og systematisk indsamlet og tolket oprindelsen af mere end 10 millioner jordprøver og travet hvad der svarer til 3 gange rundt om jorden.

Yderligere oplysninger:
Knud Erik S. Klint Ph.D
kesk@geus.dk
38142797