Peter Appel tildelt Nairamdal-medaljen af Mongoliets regering

11-10-2010

Mongoliets præsident afsluttede sit besøg i København med at overrække Peter Appel fra GEUS en medalje for hans indsats med small-scale mining i Mongoliet og de kviksølvrelaterede problemer.

Peter Appel modtager medaljen
GEUS-medarbejder Peter Appel fik 8. oktober overrakt en medalje af Mongoliets præsident, H.E. Mr. Tsakhia Elbegdorj, der var på officielt besøg i Danmark. Under besøget var han i audiens hos dronningen og mødtes også med statsministeren og folketingets formand.

Som afslutning på præsidentens besøg afholdtes en reception i Asia House på Indiakaj. Asia House er et gammelt stemningsfuldt hus, som i sin tid blev bygget til ØK's kontorer.

Den medalje, som Peter Appel fik overrakt, hedder Nairamdal. Den gives udelukkende til udlændinge, der har bidraget til at styrke samarbejdet mellem deres land og Mongoliet.

Begrundelsen for tildelingen af medaljen er et projekt, som Peter Appel gennemførte i 2005, omhandlende small-scale mining og de kviksølvrelaterede risici, som small-scale mining medfører for miljø og helbred.