Undervisningsprogram om is, klima og havniveauændringer

20-04-2010

Skolerne har nu adgang til et nyt webbaseret undervisningsprogram om gletsjere, indlandsis, klimaændringer og havniveauændringer. Her kan man få at vide, hvordan forskere overvåger den store ismasse.

Skolerne har nu adgang til et nyt webbaseret undervisningsprogram om gletschere, indlandsis, klimaændringer og havniveauændringer. Her kan man lære om, hvad der sker med Indlandsisen i Grønland, og få at vide, hvordan forskere overvåger den store ismasse.

E-læringsprogrammet er delt i teori, underholdning og øvelser, og det henvender sig til grundskolens 7.-10 klasse, og giver inspiration til undervisning i fagene fysik, matematik og geografi.

Programmet indeholder både en introduktion til klimaet og en introduktion til de to store iskapper i Grønland og Antarktis med tilhørende lærervejledninger. Og i programmets videnbank finder man teori og baggrundsviden om:

 • Hvordan taber isen masse?

 • Gletscherbevægelse

 • Hvordan undersøger forskerne isen?

 • Globale havniveauændringer

 • Hastighed for isafsmeltning
  Programmet indeholder også en række grafiker og 3D-animationer, som viser centrale gletscherprocesser og målinger af disse på isen.

  Undervisningsprogram om is, klima og havniveauændringer

  Undervisningsprogrammet er udviklet af forskere ved GEUS i samarbejde med e-læringsfolk fra firmaet Context og undervisningskræfter fra Krebs Skole. Udviklingen af programmet er sket med støtte fra Undervisningsministeriets Tips og Lotto midler.

  Kontakt:
  Seniorforsker Signe Bech Andersen, GEUS
  Tlf.: 38 14 25 62
  E-mail: siba@geus.dk