Ung Eliteforskerpris til Snowman fra GEUS

29-01-2009

Den 36-årige Camilla Snowman Andresen har modtaget Det Frie Forskningsråds - Ung Eliteforskerpris på 200.000 kr. Hun får prisen for sin klimaforskning på Grønland.

Det foregik på EliteForsk konferencen 2009 på Glyptoteket i København torsdag den 29. januar, hvor videnskabsminister Helge Sander og H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte årets EliteForsk-priser.

Ung Eliteforskerpris, til talentfulde unge forskere, gives som ekstra støtte til den forskning de unge arbejder med, og Camilla Snowman Andresen kan nu sætte ekstra skub på sine klimaundersøgelser i Grønland.

Camilla, som er postdoc ved GEUS, fik sin ph.d. grad i 2004 ved Institut for Geografi og Geologi ved Københavns Universitet. I 2004-2005 var hun postdoc ved GeoBiosphere Science Centre ved Lunds Universitet og har siden været på barsel med to børn.

Camilla har en omfattende publikationsliste og fik i foråret 2008 bevilget 3.5 millioner kr. fra Forskningsrådet for Natur og Univers til undersøgelser af klimavariationer i Grønland gennem de sidste 5000 år. Nogle af pengene fra prisen vil hun bruge til sin deltagelse i nye is og klimaundersøgelser i Østgrønland.

Camilla er i øvrigt projektleder på et Geocenter Danmark projekt - SEDIMICE, der arbejder med datering af sediment fra grønlandske gletschere blandt andet i Sermilik Fjord i Østgrønland

Læs mere om EliteForsk-prisen 2009 på Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside
eliteforsk.dk

Læs mere om Camilla Snowman Andresen og hendes forskning på Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside
eliteforsk.dk/arkiv/eliteforsk-2009/prismodtagere-2009/camilla-snowman-andresen

Camilla Snowman Andresen

Camilla Snowman Andresen sætter ekstra skub på sin Grønlandsforskning efter sin modtagelse af Det Frie Forskningsråds - Ung Eliteforskerpris på 200.000 kr.

Kontakt

Camilla Snowman Andresen
Seniorforsker
Glaciologi og klima
Telefon38142563