EliteForsk rejsestipendier til vandmand ved GEUS

29-01-2009

Den 30-årige Martin Olsen har modtaget Videnskabsministerens EliteForsk rejsestipendium. Han arbejder med oppumpning af grundvand og vandløb, og pengene vil han bruge til et relateret studieophold i England.

Det foregik på EliteForsk konferencen 2009 på Glyptoteket i København torsdag den 29. januar, hvor videnskabsminister Helge Sander og H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte årets EliteForsk-priser.

EliteForsk rejsestipendierne, til talentfulde ph.d.-studerende, gives som støtte til studieophold i udlandet, og Martin Olsen vil bruge nogle af pengene til et ophold ved Centre of Ecology & Hydrology Wallingford i England for at styrke sine studier af vandressourcer og økologi i Danmark.

Martin er indskrevet som ph.d.-studerende ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring ved Roskilde Universitet og hans studium har til formål at udvikle metoder til at vurdere, hvordan oppumning af grundvand og klimaforandringer påvirker økologien i danske vandløb.

Martin Olsen er også tilknyttet Hydrologisk Afdeling ved GEUS, hvor han får vejledning og arbejder sammen med de forskere, som løbende vurderer Danmarks vandressourcer, blandt andet ved hjælp af en landsdækkende hydrologisk model - den såkaldte DK-model.

Læs mere om EliteForsk-prisen 2009 på Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside
eliteforsk.dk

Læs mere om Martin Olsen og hans forskning på Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside
eliteforsk.dk/arkiv/eliteforsk-2009/prismodtagere-2009/martin-olsen

Læs mere om Den Nationale Vandressourcemodel - den såkaldte DK-model.
vandmodel.dk/vm

Kontakt:
Martin Olsen
Tlf.: 46 74 25 93
E-mail: maol@ruc.dk

Martin Olsen

Ph.d.-studerende Martin Olsen har modtaget Videnskabsministerens EliteForsk-rejsestipendium på 250.000 kr.