Store temaer om olie/gas og mineraler på verdenskongressen i Oslo i august

27-06-2008

Omkring 5000 geologer fra hele verden kommer til den 33. internationale geologiske kongres i Oslo fra den 6. til den 14. august. Hver af kongressens syv dage har sit tema.

Nedtællingen til geologernes verdenskongres i Oslo fra den 6. til den 14. august er for alvor begyndt. Omkring 5000 geologer fra hele verden har foreløbig meldt deres ankomst til 33rd International Geological Congress (33IGC).

Programmet omfatter mange sideløbende videnskabelige symposier, som dækker alle dele af geovidenskaberne, men det indeholder tillige en række temadage med emner, hvor geovidenskaberne har særlig stor betydning for samfundet. Mere end 80 internationalt førende eksperter vil bidrage til de syv temadage, der dækker følgende emner:

7. August: Early life, evolution and biodiversity
8. August: Climate change - past, present, future: How much is anthropogenic?
9. August: Geohazards: Can society cope?
11. August: Water, human health and the environmet
12. August: Mineral resources in a fast growing global economy: Are there any natural limits?
13. August: The energy race: What will be the future energy mix?
14. August: Earth and beyond - a cosmic perspective.

Mineraler og olie og gas er vigtige ressourcer i verden og kongressen tilbyder omfattende programmer for begge emner i form af symposier, temadage og ekskursioner.

På kongressens hjemmeside kan du downloade de omfattende programmer - Economic Geology summary sheet og Petroleum Geoscience summary sheet

Verdenskongressen arrangeres af de nordiske lande i fællesskab, og mange geovidenskabelige institutioner herunder GEUS er involveret i arrangementet.