Unge grønlandske olieeksperter på vej til London

21-01-2008

Tre gymnasieelever fra Nuuk Gymnasium vandt i begyndelsen af januar den virtuelle oliejagt OILSIM. Sidst i januar skal de dyste i en tilsvarende oliejagt i London mod vinderhold fra Danmark, Færøerne, Norge og Skotland.

Det blev Team 15 fra Nuuk Gymnasium, der vandt det virtuelle olieefterforskningsspil OILSIM, der fandt sted i Grønland den 8. og 9. januar. Via internettet dystede gymnasieelever fra hele Grønland mod hinanden, for at se hvem der var bedst til at finde olie. Den 10. januar fik de tre vindere på holdet Nicolas Damgaard, Paarma Olsen og Lars Filemonsen Olsen overrakt førstepræmien på 5000 kr. ved en ceremoni i kulturhuset Katuak i Nuuk.

Sammen med førstepræmien fik vinderholdet overrakt en check på 25.000 kr. fra GEUS som støtte til en rejse til London, hvor de fra den 26. til den 28. januar skal dyste i en tilsvarende oliejagt mod vinderhold fra Danmark, Færøerne, Norge og Skotland.

På vej hjem fra London skal de tre grønlandske gymnasieelever besøge GEUS sammen med deres lærer Steen Geisler Jørgensen for at høre, hvordan virkelighedens geologer leder efter det sorte guld.

- GEUS har i mange år forsket i mulighederne for at finde olie og gas i Grønland, og vi vil gerne støtte unge grønlænderes interesse for området, siger vicedirektør Flemming Getreuer Christiansen fra GEUS.

- Vi håber at deres besøg i London og her på GEUS vil skærpe deres interesse for geologi, så vi kan rekruttere flere unge til faget. Det er der hårdt brug for, slutter han.

Konkurrencen i Grønland blev afviklet af Grønlands Teknologiske Selskab INUTEK i samarbejde med det færøske e-læringsfirma Semprentis, StatoilHydro, GEUS, Råstofdirektoratet, Grønlands Arbejdsgiverforening og gymnasieskolerne i Nuuk og Aasiaat.

I OILSIM konkurrencen deles eleverne op i hold, der hvert udgør et virtuelt olieselskab. De sendes til en uudforsket olieprovins i et fiktivt land, hvor de skal finde olie og gas ved at lave geologiske undersøgelser, byde på efterforskningslicenser og bore efterforskningsbrønde eller lave partnerskaber med andre, ligesom rigtige efterforskningshold vil gøre i den virkelige verden. Opgaven er at finde olie- eller gasfelter det er profitabelt at sætte i produktion.

Formålet med øvelsen er at give eleverne en grundlæggende forståelse for olieefterforskning. OILSIM bliver anvendt både af skoler gymnasialt niveau, på universiteter og i olieselskaber rundt omkring i verden.

Se resultaterne af Oilsim Grønland hos Simprentis
www.simprentis.com/Default.aspx?pageid=2289

Overrækkelse af præmier til vinderne af den virtuelle oliejagt OISIM i Grønland

Overrækkelse af præmier til vinderne af den virtuelle oliejagt OISIM i Grønland. Førstepræmien på 5000 kr. gik til Paarma Olsen, Nicolas Damgaard, og Lars Filemonsen Olsen (henholdsvis nr. 2, 3 og 4 fra højre).