Ny administrerende direktør på GEUS

02-03-2007

GEUSs nye direktør er Johnny Fredericia, som har været vicedirektør i institutionen i ni år. Han har stor erfaring med ledelse og skal blandt andet realisere det nye Geocenter Danmark.

Den 56-årige Johnny Fredericia tiltræder den 1. april stillingen som administrerende direktør for Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS).

Johnny Fredericia kommer fra GEUS, hvor han siden 1998 har været vicedirektør, og før da var han i otte år statsgeolog med ansvar for ledelsen af Kvartær- og Maringeologisk afdeling.

Han er uddannet geolog fra Københavns Universitet og har en Ph.d. grad i hydrogeologi fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Johnny Fredericia har haft et meget bredt virke, der udover hans forskningskarriere også omfatter forsknings- og netværkssamarbejder med erhvervslivet.

Den nye administrerende direktør har stor erfaring med ledelse af både forskning, personale og organisation, og han skal blandt andet i gang med at realisere det nye Geocenter Danmark, hvor GEUS indgår i et formaliseret samarbejde med Institut for Geografi og Geologi og Geologisk Museum ved Københavns Universitet samt Geologisk Institut ved Aarhus Universitet.

Johnny Fredericia afløser administrerende direktør Martin Ghisler, der har ledet GEUS siden 1998, og han er udpeget af Miljøminister Connie Hedegaard efter indstilling fra bestyrelsen for GEUS.

Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS) er en selvstændig og uafhængig forskningsinstitution under Miljøministeriet. GEUS er ansvarlig for den videnskabelige udforskning af de geologiske forhold i Danmark og Grønland med tilhørende sokkelområder.

Yderligere oplysninger
Bestyrelsesformand Per Buch Andreasen
Mobil: 26 83 05 20
E-mail: pha@dadlnet.dk

Johnny Fredericia

Johnny Fredericia - download foto i stor udgave (~2 mb)