Kineserne er glade for is - i hvert fald på frimærke

07-05-2007

Det grønlandske frimærke med billede af Ilulissat Isfjord fik en fornem hædersbevisning ved en ceremoni i Kina. I 2005 kårede de grønlandske samlere det samme frimærke som landets smukkest.

Stamp
I slutningen af 2006 modtog det grønlandske frimærke "Ilulissat Isfjord" en fornem hædersbevisning i Kina. Ifølge aprilnummeret af frimærkebladet Greenland Collector fandt det sted i Beijing under det femte årlige møde i "Organization Committee of the Annual Best Foreign Stamp Poll", hvor der blev uddelt priser og æresbevisninger til en række udenlandske frimærker.

Mærket "Ilulissat Isfjord" modtog i den forbindelse en særlig høj udmærkelse i kategorien "Best participant". Dette frimærke blev også kåret til året smukkeste grønlandske frimærke i 2005 af Grønlandssamlere.

Det blev udsendt af Post Greenland den 17. januar 2005 for at markere, at det smukke naturområde i Vestgrønland - Ilulissat Isfjord blev optaget på UNESCO's prestigefulde Verdensarvsliste. Motivet på frimærket viser kanten af den dramatiske gletscher Sermeq Kujalleq, der føder isfjelde til fjorden. Forlægget for frimærket er et fotografi taget af fotograf Jakob Lautrup fra GEUS.

Ilulissat Isfjord blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 2004 og samme år udgav GEUS en bog, der fortæller om det prægtige stykke natur og som er prydet med mange af Jakob Lautrups fotografier.

Ilulissat Isfjord
Valør: 6.00 kr.
Udgivelsesdag: 17.01.2005
20 mærker pr. ark
Format: E-liggende
Trykkemetode: Offset
Papir: TR4 gult fluorescerende
Fotoforlæg: Jakob Lautrup, GEUS
Typografi: Morten Stürup
Ydre mål: 50,50 x 43,26 mm

Læs mere om bogen: Ilulissat Isfjord - et Verdensarvsområde:
www.geus.dk/publications/boeger/ilulissat-dk.htm