I verdensklasse – selv på frimærke. Årets grønlandske frimærke 2005 er valgt

14-11-2005

Alverdens frimærkesamlere har kåret det grønlandske frimærke med billede af Ilulissat Isfjord som landets smukkeste. Det er kåret blandt 21 frimærker fra Post Grønland, og det forestiller isranden i fjorden, som nu er verdensarv.

Frimærkesamlere fra hele verden har talt og udvalgt det smukkeste grønlandske frimærke i 2005. Det blev frimærket 'Ilulissat Isfjord', som Post Greenland udsendte den 17. januar 2005 for at markere, at det smukke naturområde i Vestgrønland Ilulissat Isfjord er optaget på UNESCO's prestigefulde Verdensarvsliste.

Isfjordsmærket blev udvalgt blandt 21 frimærker, som Post Greenland har udsendt i 2005, og vindermærket blev afsløret søndag den 13. november 2005 under Nordeuropas største frimærkemesse i Forum.

Motivet på frimærket viser kanten af den dramatiske gletsjer Sermeq Kujalleq, der føder isfjelde til fjorden. Forlægget for frimærket er et fotografi taget af fotograf Jakob Lautrup fra Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS).

Ilulissat Isfjord blev optaget på UNESCO's Verdensarvsliste i 2004, og samme år udgav GEUS en bog, der fortæller om det prægtige stykke natur, og som er prydet med mange af Jakob Lautrups fotografier.

Læs mere om frimærket i Post Greenlands frimærkemagasin Collector

Læs mere om bogen: Ilulissat Isfjord – et verdensarvsområde

Årets grønlandske frimærke 2005
Ilulissat Isfjord
Valør: 6,00 kr.
Udgivelsesdag: 17.01.2005
20 mærker pr. ark
Format: E-liggende
Trykkemetode: Offset
Papir: TR4 gult fluorescerende
Fotoforlæg: Jakob Lautrup, GEUS
Typografi: Morten Stürup
Ydre mål: 50,50 x 43,26 mm

Frimærket Ilulissat Isfjord

Frimærket 'Ilulissat Isfjord'

Fotograf Jakob Lautrup (til højre) var en glad mand, da frimærkechef Søren Rose fra Post Greenland lykønskede ham med valget af årets grønlandske frimærke 2005.

Fotograf Jakob Lautrup (til højre) var en glad mand, da frimærkechef Søren Rose fra Post Greenland lykønskede ham med valget af årets grønlandske frimærke 2005.