Nyt blad: Geoviden - Geologi og Geografi

02-05-2005

GEUS lancerer et nyt populærvidenskabeligt blad. Første nummer fortæller, at Grønlands hjemmestyre arbejder på, at mineralske råstoffer skal blive en del af Grønlands livsgrundlag.

Geoviden bringer historier om vores spændende og dejlige Jord, og det henvender sig til de, der underviser i geologi og geografi og til de, der på anden måde er interesseret i naturen og menneskers udnyttelse af Jorden. Bladet er rigt illustreret med billeder og figurer, og det udkommer fire gange om året. Bladet udkommer både i trykt og elektronisk form. På Geocenter Københavns hjemmeside kan du læse bladet on-line, eller du kan bestille et abonnement på den trykte udgave. Det er gratis.

Geocenter København er et formaliseret samarbejde mellem de fire selvstændige institutioner: Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS) og Geologisk Institut, Geografisk Institut, Geologisk Museum alle tre ved Københavns Universitet.

Geocentret har til formål at skabe et center for geovidenskabelig forskning, undervisning, rådgivning og formidling på højt internationalt niveau.

Farvel til bladet Geologi - Nyt fra GEUS

Med søsætningen af Geoviden, stopper GEUS samtidig udgivelsen af bladet Geologi - Nyt fra GEUS. Det udkom for sidste gang i 2004 og kun med disse to numre: 'Skagen Odde' og 'Geologisk lagring af CO2'. Siden starten i 1996 er der udgivet i alt 34 numre af bladet, der alle findes i elektronisk form under 'Geologi for alle'. Her har du også adgang til det nye blad Geoviden. Vi håber med det nye blad at kunne tilbyde dig endnu flere emner og historier om vores Jord.

Som abonnent på Geologi - Nyt fra GEUS, vil du automatisk være abonnent på Geoviden.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage det nye blad, kan du afmelde dit abonnement hos:

Finn Preben Johansen, GEUS
Telefon: 38 14 29 31
E-mail: fpj@geus.dk