Interaktivt kort over grønlandske mineralforekomster ny web-facilitet

31-01-2005

En ny web-facilitet tillader enhver at søge oplysninger om og fortolkninger af mineralforekomster i Grønland. Det er muligt at kombinere disse oplysninger med en række andre data.

Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS) og Råstofdirektoratet, Grønlands Hjemmestyre har åbnet en ny web-facilitet: Greenland Mineral Occurrence Map, hvor man via kort kan søge oplysninger om hundredvis af mineralforekomster i Grønland. Indtil videre er det muligt at søge oplysninger fra området mellem 66ºN og 70º 15'N i Vestgrønland.

Den nye web-facilitet giver mulighed for at vise mineralforekomsterne sammen med andre typer af kortdata så som kystlinier, floder, søer og digitale terrænmodeller. Desuden er en hel række forskellige geodata som fx flybårne geofysiske målinger og regionale geokemiske data også gjort tilgængelige. Gennem ESRII ArcIMS miljøet kan brugeren kombinere de forskellige datatyper med kortene over mineralforekomsterne og danne plots og filer til eget brug.

Brugeren har endvidere via et hyperlink adgang til at se pdf-filer som indeholder GEUS' fortolkninger af de kortlagte mineraliseringer, inklusiv billeder og specialkort i de områder, hvor denne type information er tilgængelig. Alle beskrivelser indeholder en oversigt over publikationer og selskabsrapporter, der beskriver mineralforekomsten.

Besøg Greenland Mineral Occurrence Map på adressen: www.geus.dk/gmom/gmom-dk.htm

Kontakt:
Leif Thorning, GEUS
Telefon: 38 14 22 22
E-mail: lth@geus.dk