Det første resultat af EMODnet blev et havbundssedimentkort baseret på eksisterende, standardiserede data, fremstillet i perioden 2009–13. Kortet, som er frit tilgængeligt på internettet, blev anvendt som baggrund for fremstillingen af det første tværnationale havbundshabitatkort i de nordligste europæiske farvande.
Derefter fulgte en meget ambitiøs EMODnet fase 2 i 2013 med 35 partnere, hvor samarbejdet blev udvidet med fri adgang til digitale geologiske data og kort dækkende alle de europæiske farvande fra Nordatlanten til Sortehavet i skalaen 1:250.000, baseret på de standarder, der blev udviklet i første fase.
Kortlægning af havbundssedimenter er et højt prioriteret emne såvel for GEUS som for projektet, da det skaber et vigtigt grundlag for en bæredygtig forvaltning af de europæiske havområder.
Data- og kortprodukterne udviklet i EMODnet-3 vil ud over sammenstillede digitale kort over havbundssedimenterne med angivelser af akkumulationsrater af de recente sedimenter komme til at omfatte kort over: havbundsgeologien (grundfjelds- og kvartærgeologi), geologiske begivenheder og mineraler. Endvidere vil projektet præsentere information om kysttyper, suppleret med oplysninger om kysterosion eller
erosion og den hastighed, hvormed den foregår.
Sidst, men ikke mindst introducerer EMODnet-3 et nyt tema, rekonstruktioner af de druknede landskaber på den europæiske kontinentalsokkel på forskellige tidspunkter (f.eks. glaciale maximum (LGM) og perioder med lavt havniveau) med særlig fokus på kyster og kystmiljøer samt deres sedimenter. På grund af den store forskel på de nationale data vil oplysningerne ikke blive leveret i en fast skala, men være baseret på en aftale om bestemte geografiske regler (skalaområde, koordinater mv.).
Alle tolkede produkter vil være baseret på primær information fra projektpartnerne, suppleret med øvrige offentlige data.
Et andet EMODnet-projekt kaldet EMODnet Ingestion har skabt muligheder for at geologiske oplysninger og data, der findes hos tredjepart uden for partnerskabet, kan blive uploaded til EMODnet-portalen via en særlig Web Map Services, der giver firmaer eller universiteter mulighed for at levere disse data, så de kan indgå i EMODnet-Geology.