Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Om GEUS > Afdelinger > Petrologi og Malmgeologi

Afdeling for Petrologi og Malmgeologi

Afdeling for petrologi og malmgeologi udfører geologisk og geofysisk kort-lægning i Grønland for at forstå den geologiske udvikling og geologiske miljøers betydning for dannelsen af mineralforekomster. Afdelingen deltager desuden i rådgivningsopgaver, hvor der er behov for forskningsbaseret grundlag for efterforskning og eventuel minedrift.

Stefan Bernstein 

Stefan Bernstein
Statsgeolog
E-mail: sb@geus.dk
tlf.: 9133 3711

Afdelingssekretær, Susanne Veng Christensen, e-mail: svc@geus.dk, tlf. 9133 3854​

Afdelingssekretær, Olena Pedersen, e-mail: ope@geus.dk, tlf. 9133 3853

Samtlige medarbejdere i afdelingen

Malmgeologi handler om at tilvejebringe viden om råstofferne. Gennem feltarbejde og laboratorie-undersøgelser vurderes de geologiske data, som indgår i evalueringen af potentielle råstofområder.
For at forstå et områdes råstofpotentiale er det nødvendigt at bestemme bjergarternes kronologi (alder), petrologi og geokemi.
Geologisk og geofysisk kortlægning er fundamentale kilder til forståelse af jordskorpens opbygning og giver viden om de processer, som har ført til dannelsen af mineralske råstofforekomster.
Analyser af råstofproduktion og råstofefterspørgsel - hel vejen fra mine til forbruger - indgår i vurderinger af, om der er tilstrækkeligt med råstoffer i fremtiden (knaphedsproblemer).

​​
 

 Research Professor

 

Jochen Kolb
Besøg forskningsprofessor
Jochen Kolb i hans
Professor's corner.

 

 Relevante links

 
 

 Laboratorier

 
 

 Publikationer

 
Afdeling for Petrologi og Malmgeologi