Ture i naturen

Ture til geologiske naturperler

Her kan du finde inspiration til ture i naturen, hvor geologien er seværdig. Klik på stednavnene og få letforståelige beskrivelser af over 91 geologiske naturperler, og få at vide hvor du finder dem.

Kæmpesten i Danmark

Bliv inspireret til ture i naturen, hvor Danmarks kæmpesten har en historie at fortælle. Find stenene via kortet, og læs sagnene og de geologiske fakta om de gamle kæmpesten.

Geologisk App med adgang til geologiske seværdigheder i Norden

Nu kan du finde beskrivelser af geologiske seværdigheder frem på din smartphone og få at vide, hvordan nogle af landets naturperler er blevet skabt. Den fælles nordiske app - GeoTreat giver adgang til geologien i både Finland, Norge, Sverige og Danmark. Du kan hente app'en via Google Play.

GeoSites

GeoSites er områder af international betydning, der på en enestående videnskabelig måde dokumenterer de geologiske processer og miljøer, der har skabt jorden. I Danmark er der nu udpeget 38 internationale GeoSites, der hver især rummer en unik dokumentation af jordens og landskabets dannelse. Beskrivelser på engelsk af de 38 danske GeoSites kan ses på geosites.dk.