Udforsk geologien

Udforsk geologien er din indgang til geologiske emner, beskrevet i en form, der er let at forstå.

Her finder du populærvidenskabelige udgivelser, video og filmklip fra GEUS' arbejde, inspiration til geologiske seværdigheder, links til e-læringsprogrammer, animationer fra istiden og en masse andet materiale om geologiske emner. 

Her er noget for dig, der skal undervise i geologi, eller dig, der bare er interesseret i det spændende felt.

 

Læring om geologi

Bliv klogere på geologiens verden - bl.a. jordskælv, is og grundvand. Find inspiration til din undervisning, test dig med en quiz og et e-læringsprogram eller læs det populærvidenskabelige blad Geoviden.

Ture i naturen

Find inspiration til ture i naturen, hvor geologien er seværdig. Få letforståelige beskrivelser af over 90 geologiske naturperler, og find ud af hvor du finder dem. 

Vi, de jordbundne

Gå på opdagelse i GEUS’ historie og få mange spændende skildringer fra den spæde begyndelse i Danmark til det udfordrende feltarbejde i Grønland.

Video og animationer

Se små korte film om, hvordan geologer og geografer undersøger naturen, miljøet og klimaet samt arbejder med at sikre adgang til livsvigtige ressourcer som rent drikkevand, energi og mineraler, på GEUS' YouTube Kanal og Underground Channel fra Geocenter Danmark.

Bøger

GEUS har udgivet en række bøger om geologien og geologernes arbejde i Danmark og Grønland. Find alle bøgerne her, hvor de også kan bestilles.