Udforsk geologien

Udforsk geologien er din indgang til geologiske emner beskrevet i en form, der er let at forstå.

Her finder du populærvidenskabelige udgivelser, video og filmklip fra GEUS' arbejde, inspiration til geologiske seværdigheder, links til e-læringsprogrammer, animationer fra istiden og en masse andet materiale om geologiske emner. 

Her er noget for dig, der skal undervise i geologi, eller dig, der bare er interesseret i det spændende felt.

Geoviden - geologi og geografi i ét blad

Vores populærvidenskabelige blad Geoviden henvender sig til dig, der underviser i geologi og geografi og til dig, der på anden måde er interesseret i alt fra bæredygtig udnyttelse af mineraler og Indlandsisen til grundvand og fremtidens grønne teknologier. 

Læring om geologi

Bliv klogere på geologiens verden - bl.a. jordskælv, is og grundvand. Find inspiration til din undervisning, test dig med en quiz og et e-læringsprogram eller dyk ned i mineralske råstoffer og innovation.

Opdag Danmarks kæmpesten

Bliv inspireret til ture i naturen, hvor Danmarks kæmpesten har en spændende historie at fortælle. Find stenene via kortet og læs sagnene og de geologiske fakta om de gamle kæmpesten.

Vi, de jordbundne

Gå på opdagelse i GEUS’ historie og få mange spændende skildringer fra den spæde begyndelse i Danmark til det udfordrende feltarbejde i Grønland.

Video og animationer

Se små korte film om, hvordan geologer og geografer undersøger naturen, miljøet og klimaet samt arbejder med at sikre adgang til livsvigtige ressourcer som rent drikkevand, energi og mineraler, på GEUS' YouTube Kanal og Underground Channel fra Geocenter Danmark.

Bøger

GEUS har udgivet en række bøger om geologien og geologernes arbejde i Danmark og Grønland. Find alle bøgerne her, hvor de også kan bestilles.