Mød GEUS' forskere om bord på forskningsskibene Dana og Oden

19-06-2014

GEUS' maringeologer er om bord på
Dana
i weekenden 21. og 22. juni med en udstilling, der giver publikum et indblik i nogle af de marine forskningsområder, der arbejdes med på GEUS, bl.a. med
Dana
som platform. Og på Skandinaviens største isbryder
Oden
vil GEUS' forskere fortælle om kortlægningen af den arktiske havbund under fire togter for Rigsfællesskabets Kontinentalsokkelprojekt. Det foregår på Åbent-Skibs-Dag tirsdag den 24. juni.

Den 21. til 26. juni foregår sommerens store videnskabsfestival Science in the City i København. I den forbindelse sætter en flåde af forskningsskibe i weekenden 21.-23. juni kursen mod hovedstaden, hvor de vil lægge til, og besætning og forskere vil give offentligheden en unik mulighed for at komme om bord og finde ud af mere om livet og det videnskabelige arbejde, der udføres til havs.

Skibene, der kommer fra både Danmark, Tyskland og Sverige, spænder over en bred vifte af både nye og gamle forskningsfartøjer. Skibene, som lægger til ved Amaliekajen nedenfor Amalienborg, er Danmarks største forskningsskib Dana fra Danmarks Tekniske Universitet Dana og det nybyggede Aurora fra Aarhus Universitet. Også det tyske Clupea og den svenske isbryder Oden vil være åben for publikum. Oden lægger dog til ved Orientkaj.

Dana finder du GEUS i mandskabsmessen lørdag 21. og søndag 22. juni mellem 10 og 17.
Læs mere om arrangementet på hjemmesiden Science in the City

www.scienceinthecity.dk/da/artikel/koebenhavn-invaderes-af-forskningsflaade

Oden ligger ved kaj ved Frihavnen i København (Pier 254, Orientkajen fra mandag den 23. til torsdag 26. juni 2014). Der er Åbent-Skibs-Dag, tirsdag 24. juni kl. 11-16.
Læs mere om arrangementet Åbent-Skibs-Dag på Skandinaviens største isbryder Oden

www.geus.dk/cgi-bin/webbasen_arrangementer.pl?id=1402053921&cgifunction=form

Dana

Dana . Mød GEUS på forskningsskibet Dana lørdag 21. og søndag 22. juni mellem 10 og 17

Den svenske isbryder Oden

Den svenske isbryder Oden (Foto: Det Svenske Polarforskningssekretariat)