Typography

Mineralske råstoffer er mineraler og bjergarter, som er dannet ved forskellige geologiske processer i så storemængder og lødigheder, at det kan betale sig at bryde og forarbejde dem til kommercielle produkter. Malmgeologi (økonomisk geologi) handler om at tilvejebringe viden om råstofferne. Gennem feltundersøgelser og efterfølgende laboratorieundersøgelser vurderes komplekse geovidenskabelige data med henblik på at evaluere potentielle råstofområder.

Kopier disse for hævet/sænket tekst i headline og intro:

₀ ₁ ₂ ₃ ₄ ₅ ₆ ₇ ₈ ₉ ⁰ ¹ ² ³ ⁴ ⁵ ⁶ ⁷ ⁸ ⁹

Kopier denne for lang tankestreg:

200–300

 

 • List item 1
  • List item 2
   • List item 3

 

Sed posuere consectetur est at lobortis. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Curabitur blandit tempus porttitor.

 

Kort om GEUS aktiviteter

GEUS bidrager til denne strategi gennem arbejdet med geologisk kortlægning og detaljerede malmgeologiske undersøgelser af mineralforekomster, som kan lede til nye mineralfund.

Arbejdet tager udgangspunkt i de undersøgelser og data fra hele Grønland, som GEUS til stadighed indsamler og bearbejder, herunder også tidligere mineselskabers aktiviteter, som er indrapporteret og arkiveret på GEUS.

En grundlæggende del af GEUS' arbejde i Grønland består i at beskrive de geologiske miljøer og at tolke de geologiske processer, der kan føre til opkoncentrering af grundstoffer og mineraler, som mineindustrien og samfundet er særligt interesseret i.

Underoverskrift

På baggrund af felt- og laboratoriedata opstiller forskerne modeller for de geologiske processer, der menes at føre til malmforekomster. Modellerne bruges til at forudsige hvor der er særlig sandsynlighed for at finde bestemte råstoffer.

Gennemgang

Gennemgang af og sammenligning med geologiske og teoretiske modeller fra steder i verden med velskrevne mineralforekomster indgår i dette arbejde.

Unordered list

 • List item 1
  • List item 2
   • List item 3
 • List item 4

Ordered list

 1. List item 1
 2. List item 2
 3. List item 3
 4. List item 4