Stratigrafi
GEUS forsker i og udfører forskellige typer af stratigrafiske analyser (især biostratigrafi, seismisk stratigrafi, sekvensstratigrafi og tektono-stratigrafi) i utallige sammenhænge - oftest i forbindelse med analyser af sedimentære bassiners ressourcer (olie, gas, geotermi, CO2 lagring etc.) i Nordsøen, Danmark og Grønland, men også andre steder som fx SØ Asien. Nedenfor er begrebet stratigrafi og de forskellige metoder beskrevet.
Stratigrafi er en geologisk metode, som har til formål at beskrive, klassificere og redegøre for de geologiske lags (bjerg- og jordarter) sammensætning, indbyrdes alder og relation med henblik på tolkning og kortlægning af jordskorpens geologiske udvikling.
Den stratigrafiske metode inddeler et områdes geologiske lag og lagserier i stratigrafiske enheder, som er grundlæggende når et områdets geologiske udvikling skal forstås og beskrives. Ved brug af den stratigrafiske metode kan de geologiske lag skelnes fra hinanden, følges fra sted til sted og kortlægges. Dette har stor praktisk betydning ved vurdering af et områdes geologiske ressourcer, hvad enten det er kul, olie, gas, vand, ler, sand, grus, geotermisk varme eller andre ressourcer. Endvidere er stratigrafi grundlæggende når livets udvikling på jorden skal forstås.