www.geus.dk > Siden her

OM RSS

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)
GEUS logo - link til forsiden

Really Simple Syndication

RSS betyder Really Simple Syndication og bruges til at få nyheder og andet "serveret" direkte i dit postprogram, din browser eller i et specielt RSS-læser-program.

Valid RSS feed GEUS giver adgang til en RSS feed (XML-fil med adressen: http://www.geus.dk/nyt1.xml) hvor man finder korte beskrivelser og link til de seneste nyheder og andre annonceringer.
For at få adgang til RSS skal man kopiere og indsætte adressen i en RSS-reader eller oprette et "live bookmark" i browseren Firefox.
Højreklik på ikonet RSS feed , kopier link-adresse (kopier genvej) og indsæt den i et RSS-program.
Du kan læse mere om RSS hos bl.a. www.netexplorer.dk og www.tankevirksomheden.dk

Du kan finde RSS-programmer her:


RSS Firefox og Live Bogmærker
Live bogmærker er en ny teknologi i Firefox , som giver dig muligheder for at se RSS nyheder og blog-overskrifter i bogmærke-værktøjslinien eller bogmærke-menuen. Ved et hurtigt kig kan du se de nyeste overskrifter fra dine favorit-sider. Gå direkte til de artikler du er interesseret i og spar tid.
En side giver mulighed for Live bogmærker når du kan se dette ikon RSS i nederste højre hjørne af browseren. Klik på ikonet og ved at vælge et RSS feed vil du se en "Tilføj bogmærke" dialog. Vælg 'OK' og du vil kunne se Live bogmærker med resten af dine bogmærker. Mange folk finder det bekvemt at gemme Live bogmærker i deres bogmærke-værktøjslinie folder.


[Til top]   Sidst ændret: 21 juli 2005 © De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland - GEUS
Øster Voldgade 10, 1350 København K - Tlf.: 38142000 - Fax: 38142050 - E-post: geus@geus.dk
Siden vedligeholdes af: webredaktøren


*