Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
> Forsiden > Serviceydelser > Databanker og formidling > Olie og gas data > Geofysiske data

GEOFYSISKE DATA

Informationer om seismiske undersøgelser i det danske område.

Alle frigivne seismiske data fra dansk område kan købes hos GEUS. Data der reprocesseres på "non-exclusive" basis kan normalt ikke købes hos GEUS. Alle data der sælges forbliver GEUS ejendom. Køberen har ikke ret til at kopiere, offentliggøre, videresælge eller udlåne data, der købes af GEUS.

Navigations data er ikke fortrolige. De seismiske data fra 2D undersøgelser er som hovedregel fortrolige de første 5½ år, regnet fra den dag den seismiske processering er afsluttet ("processing date").

I oversigten Liste over de enkelte undersøgelsers linier og antal kilometer pr. linie kan man finde oplysninger om antallet af kilometer indsamlede data for henholdsvis en enkelt seismisk linie eller en komplet undersøgelse. Bemærk venligst at kun data beliggende i dansk område sælges af GEUS.

Hvilke oplysninger kan læses ud af undersøgelsens navn?

Før 1982
Navnene på de 2D seismiske undersøgelser er blevet konstrueret som en kombination af forkortelse af indsamlingsfirmaets navn og årstallet for indsamlingen. Hvis det samme indsamlingsfirma har udført mere end en undersøgelse i det samme år er årstallet efterfulgt af et A, B, C osv.

Fra 1982
Navnene på de 2D seismiske undersøgelser er blevet konstrueret som en kombination af forkortelse af operatørens navn, årstallet for undersøgelsen samt en kode for det geografiske område. Dog med den undtagelse, at undersøgelser udført af Dansk Undergrunds Konsortium (DUC) har betegnelse "DK". Desuden er 2 non-exclusive undersøgelser indsamlet af GSI blevet kaldt henholdsvis DK182C og DK282N. Koderne for de geografiske områder fremgår af følgende:

  • C = Central Graven
  • N = Nordsøen og Central Graven
  • H = Horn Graven
  • S = Skagerrak
  • D = Nordlige og Centrale del af Jylland
  • T = Sydlige del af Jylland og vestlige del af det Baltiske Hav
  • K = Kattegat
  • O = Danske øer
  • B = Bornholm og de omkringliggende farvande

Navne - 3D undersøgelser
Navnene på de 3D seismiske undersøgelser er sammensat af enten navnet på en struktur eller et feltnavn efterfulgt af en bindestreg og årstallet for indsamlingen.

 

 Relevante links

 
Geofysiske data